Dr. Mehmet GÜLCÜ
1980 yılında Balıkesir' de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Balıkesir' de tamamladı. 1998 yılında Bursa Ziraat Meslek Lisesi'nden mezun oldu. 2003 yılında T.Ü. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini 2008 yılında, Doktora eğitimini ise 2016 yılında Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalında tamamladı. Çalışma hayatına 2000-2004 yılları arasında Bolu-Dörtdivan Tarım İlçe Müdürlüğünde Ziraat Teknisyeni olarak başladı, 2004–2006 yılları arasında Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğünde Gıda Mühendisi olarak görev yaptı. 2006-2018 yılları arasında Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünde araştırmacı ve Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Üzüm ve ürünleri başta olmak üzere meyve sebze işleme teknolojileri, biyoaktif bileşikler ve antioksidan aktivite, geleneksel gıdalar vb. konularda araştırma çalışmaları yürüttü, bilimsel dergi, sempozyum ve kongrelerde ulusal ve uluslararası düzeyde yayınlanmış 60 'ın üzerinde yayını bulunmaktadır. Halen Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde Mühendis/Analist olarak görev yapmaktadır.