Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Kur’an’ın Geliş Ortamında Arap Toplumu (Sosyal, Kültürel ve İktisadi Hayat)

Yıl 2017, Sayı: 8, 127 - 134, 31.12.2017

Öz

Prof. Dr. Adem Apak’ın Kur’an’ın Geliş Ortamında Arap Toplumu (Sosyal, Kültürel ve İktisadi Hayat) adlı eseri 2017 yılında İstanbul’da basılmıştır.
Eser giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Yazar eserin önsözünde, İslam öncesi Arap tarihinin genelde Cahiliye çağı olarak adlandırıldığını ve bu dönemin hayat tarzı da Cahiliye kültürü olarak isimlendirildiğini belirtmektedir. Cahiliye çağı tabiriyle tarihçilerin birinci asırdan beşinci asra kadarki süreyi kastettiklerini söyleyen yazar, Cahiliye kültürüyle de Hz. Muhammed’in peygamber olarak gönderildiği ortamı, Kur’an’da birçok yönden eleştirilen inanç ve zihniyet yapısını, dünya görüşünü ifade ettiklerini vurgular. Dolayısıyla gerek Kur’an’ın anlaşılması noktasında gerekse Hz. Muhammed’in risaletine muhatap olanların doğru tanınabilmesi noktasında bu dönemin sosyal, kültürel ve iktisadi hayatına dair bilgilerin oldukça önemli olduğuna değinen yazar, İslam alimlerinin bu konuyu ihmal ettiklerinden bahseder.

Kaynakça

  • Adem Apak, Kur’an’ın Geliş Ortamında Arap Toplumu (Sosyal, Kültürel ve İktisadi Hayat), Kuramer, İstanbul 2017.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları
Bölüm Kitap Tanıtımları
Yazarlar

Okan Uzunöz

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2017
Gönderilme Tarihi 14 Aralık 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Sayı: 8

Kaynak Göster

ISNAD Uzunöz, Okan. “Kur’an’ın Geliş Ortamında Arap Toplumu (Sosyal, Kültürel Ve İktisadi Hayat)”. İlahiyat Araştırmaları Dergisi 8 (Aralık 2017), 127-134.