BibTex RIS Cite

Geleneksel ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik ve Etkinlik Analizi

Year 2013, Issue: 1 - Year: 2013 Issue: 1, 79 - 82, 01.02.2013

Abstract

Bu çalışmada Bursa ili Keles ilçesi Organik Meyve Üreticileri Birliği’ne üye organik kiraz üretimi yapan 15 işletme ve geleneksel
kiraz üretimi yapan 35 işletmenin teknik etkinliği araştırılmıştır. Veri zarflama analizi sonuçlarına göre organik kiraz üreten işletmelerin
teknik etkinliği geleneksel kiraz üreten işletmelere göre daha yüksektir. Organik ve geleneksel kiraz üreten işletmelerin toplam potansiyel
iyileştirme değerleri; çıktı ve girdiler açısından ayrı ayrı değerlendirildiğinde, tüm değişkenlerde iyileştirmeye ihtiyaç duyulmaktadır

Productivity and Efficiency Analysis of Conventional and Organic Cherry Farms

Year 2013, Issue: 1 - Year: 2013 Issue: 1, 79 - 82, 01.02.2013

Abstract

This study investigates the technical efficiency of 15 organic cherry-producing farms, which are members of the Organic Fruit Producers Association in Keles, Bursa, and of 35 conventional cherry-producing farms. According to the results of data envelopment analysis, the technical efficiency in organic cherry producing farms is higher than that in conventional cherry producing farms. When the total potential improvement values of the farms producing organic and conventional cherry are individually assessed in terms of inputs and outputs, there is need for improvement in all variables

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA72GB75BT
Journal Section Research Article
Authors

Süleyman Karaman

Hasan Karahan This is me

Damla Özsayın This is me

Publication Date February 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Issue: 1 - Year: 2013 Issue: 1

Cite

APA Karaman, S., Karahan, H., & Özsayın, D. (2013). Geleneksel ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik ve Etkinlik Analizi. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi(1), 79-82.
AMA Karaman S, Karahan H, Özsayın D. Geleneksel ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik ve Etkinlik Analizi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). February 2013;(1):79-82.
Chicago Karaman, Süleyman, Hasan Karahan, and Damla Özsayın. “Geleneksel Ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik Ve Etkinlik Analizi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, no. 1 (February 2013): 79-82.
EndNote Karaman S, Karahan H, Özsayın D (February 1, 2013) Geleneksel ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik ve Etkinlik Analizi. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 79–82.
IEEE S. Karaman, H. Karahan, and D. Özsayın, “Geleneksel ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik ve Etkinlik Analizi”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), no. 1, pp. 79–82, February 2013.
ISNAD Karaman, Süleyman et al. “Geleneksel Ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik Ve Etkinlik Analizi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 (February 2013), 79-82.
JAMA Karaman S, Karahan H, Özsayın D. Geleneksel ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik ve Etkinlik Analizi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2013;:79–82.
MLA Karaman, Süleyman et al. “Geleneksel Ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik Ve Etkinlik Analizi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, no. 1, 2013, pp. 79-82.
Vancouver Karaman S, Karahan H, Özsayın D. Geleneksel ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik ve Etkinlik Analizi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2013(1):79-82.